Sfat

Imagine

           O iubesc şi vreau să o iubesc, dar nu-mi dă voie. Ea vrea să o las să cadă. Îmi cere să îi dau drumul la mâna ca să se izbească de pământ. Vrea să simtă cum i se sfărâmă oasele ca o bucată de sticlă spartă, să o înţepe viaţa în toate ungherele şi să i de dezbine toate măruntaiele şi pentru o clipă să simtă nimicul.

           Şi apoi o să se ridice şi o să scrie poezii despre asta. O să scrie cum iubirea a durut-o precum îmbrăţişarea cu pământul atunci când spui adio înălţimii. O să scrie cum numai vântul îi mângâia obrazul cu dosul palmei când iubirea i-a dat drumul la mână şi cum inima îi era atât de grea, încât ea a ajuns prima la pământ. Şi cum nu mai avea inima după, nu a mai simţit nimic atunci când resturile din ea au făcut cunoştinţă cu solul. O să scrie că la fel i-a făcut şi iubirea.

           O iubesc şi vreau să o iubesc, dar ea e curajoasă. Habar n-are să înoate, dar visează să facă dragoste cu marea, spune că apa ştie să fie un iubit mai bun. Marea o s-o domine şi-o să facă ce vrea din ea şi valurile o să-i răstoarne toate crezurile şi o să-i înece sufletul şi viaţa. Şi apoi o să se despartă de mare şi-o să se usuce la soare şi o să scrie cu cerneală sărată că a mă iubi pe mine e totuna cu înecul. Că şi în iubire plângi de dor ca plămânii după aer. Că te zbaţi după viaţă, dar oricum nu mai ai niciun control, aşa că ţi-ar fi mai simplu să accepţi ideea morţii. Iubirea te sufocă.

           O iubesc şi vreau să o iubesc, dar ei nu îi pasă. Vrea să meargă pe sârmă ghimpată  legată la ochi, că a citit ea undeva cum că iubirea-i tot aia cu echilibristica. Spune că iubirea înseamnă să mergi prin viaţă cu ochii închişi. Şi-o să râdă în hohote şi o să danseze-ntr-un picior sfidând moartea cu neruşinare, şi-apoi îşi va da drumul pe spate, o să cadă uşor mângâind aerul pentru că ei nu-i place echilibrul. Şi-o să scrie despre mine din nou, o să descrie în amănunt câte răni i-am făcut şi cum eu sunt cel care a sinucis-o. Şi ca o concluzie va scrie că iubirea e cel mai rău lucru care i s-a întâmplat vreodată.

           Să nu iubeşti pe cineva care scrie. O să scrie despre tine şi o să te întrebi dacă despre tine scrie. O să te recunoşti pe alocuri şi-o să jubilezi c-ai fost personaj în romane, şi-apoi o să înmărmureşti la final întrebându-te dacă chiar atât de puţin ai însemnat. Când n-o mai fii decât un izvor secat de inspiraţie se va lepăda cu uşurinţă de tine. N-o să mai ştii cine e şi dacă aţi trăit aceeaşi viaţă când o să citeşti descris cu sadism ce i-ai făcut fără să ştii că i-ai făcut. O să se dezbrace dezinhibat în faţa altora şi-o să le spună ce ţie nu ţi-a spus vreodată, o să te expună ca pe un Hristos în piaţa publică, iar oamenii o să arunce cu ocară şi cu pietre în tine. Şi-o să zâmbească. O să te tranforme într-un monstru şi-ntr-o cârpa şi-o să te calce-n picioare ca să devină apoi un sclav la picioarele tale ca să o ia apoi de la capăt. Mai întâi o să fii mândru că scrie despre tine, apoi gelos că poate scrie despre altul, apoi o să te urăşti când o să citeşti ce monstru ai fost şi în final n-o să mai ştii cine eşti.  Să nu iubeşti. O să-ţi toace nervii şi viaţa din tine şi n-o să mai ştii cine eşti.

Despre Eva
Please don't romanticize me. I am not who you think I am.

50 Responses to Sfat

 1. dordefemeie says:

  Wow, incep sa inteleg, sa ma inteleg…

 2. Alcoov says:

  🙂 am dat Sfatul tau mai departe…caci am primit aceste reprosuri …
  Oare asta am facut ? …eu cred ca am fost blanda .
  Tu vb de cel in albastru, eu de cel cu ochi albastri
  alcoov.blogspot.ro
  O zi frumoasa iti doresc !

 3. Hahaha, ” Să nu iubeşti pe cineva care scrie. O să scrie despre tine şi o să te întrebi dacă despre tine scrie”. Si iubitul si multe prietene ma intreaba des daca articolele mele sunt despre ei 🙂

   • Dezaripatul says:

    Si daca ati scrie, sau nu ati scrie despre ei, are vreo importanta? Importanta ramane la sfarsitul oricarui articol povestea ce o detine. Lectia ce suntem invatati, fiecare cu propria interpretare. Ba da, iubeste, iubeste in ruptul capului pana cand nu mai ai vlaga sa ramai pe doua picioare, iubeste pana cand nu-ti mai poti tine gandurile in cap, neinfricat, varsa, toarna, respira, scoate inima din piept si arat-o lumii, da-ti duhul in tot ceea ce faci, transforma notiunea de „Catharsis” intr-un termen palitor. Asta inseamna sa traiesti! Lumea asta are nevoie de inima. De orice fel si forma de inima.

   • cristinne91 says:

    same here. ;)) Eva te salut. Imi place foarte mult cum si ce scrii. Tot inainte! 🙂

 4. beneath says:

  Auch. Cred că asta o să îl doară. Eva dragă, merită că fiecare cuvânt să îi meargă că o sabie în suflet.

 5. Dragos says:

  Foarte frumos. Multumesc

 6. Ioana Alex. says:

  acest articol e într-adevăr ca un sfat pentru mine, având în vedere întrebarea mea de ieri… Îţi mulţumesc pentru SFAT!! 🙂

 7. Ana-Maria says:

  Intr-adevar, iubirea inseamna sa mergi prin viata cu ochii inchisi!

 8. Bianca Badea says:

  ooo daaa… fostul meu prieten ura cand scriam despre el pe blog.

 9. Ioana says:

  un text fara cap si fara coada/aiureala/idei in ceata,poate intentionat invaluite in ceata

 10. A. says:

  ” Să nu iubeşti pe cineva care scrie. O să scrie despre tine şi o să te întrebi dacă despre tine scrie” Cat de adevarat! Eventual se mai si supara pe tine pentru ca te ‘folosesti’ de ei pentru inspiratie!:)
  Imi place stilul tau:)

 11. cuvintetacute says:

  Reblogged this on Şedere pe malul tăcerii and commented:
  🙂

 12. color says:

  Am scris mai multe rânduri…apoi le-am sters. Aici sunt gândurile tale…nu e corect sa ma bag peste ele:)
  Doar le citesc…si le iau ca atare. Imi place sa „te citesc”….imi place mult cum scrii!

 13. Pffff. Foarte adevarat ce ai scris…. Sunt intrebata de nenumarate ori daca scriu despre cunoscuti… Uneori specific ca nu e despre nimeni postarea respectiva… Dar stau si ma intreb, am putea scrie ceva fara sa trecem evenimentele prin filtrul personal?

 14. Anne-Marie says:

  Reblogged this on Liddia's blog ;3. and commented:
  ….

 15. Pingback: De ce scrii? | √S.

 16. SS says:

  „Să nu iubeşti pe cineva care scrie… până nu înveţi să iubeşti”.
  Acum sfatul tău e complet, Eva.

 17. Pingback: Dedicated to everyone who wonders if I’m writing about them. I am. | alinaelisabeth

 18. Robert Maxim says:

  Eva, ai dat din „casa”! :)))

 19. Alchimist says:

  Eva, mi-ai sters comentariile, te rog motiveaza-ti gestul.
  Iti plac oameni IPOCRITI?
  Nu cred ca iti plac laudele „Orgasmice” ale barbatilor, referitor la ce scrii tu.
  Sau ce scriu eu deranjeaza ca nu ma simt „pudic” de a spune adevarul in goliciunea lui.
  Durerea pe care produce asa ziselea „Iubire” e o chestiune foarte relativa…depinde din ce punct de vedere privesti.
  Faptul de a dori carnea de setea trupului, si secretia in creier a cantitatii mari de serotona…nu este nimic altceva decat un „semnal biologic” pentru perpetuarea speciei umane, iar dupa consumul actului sexual in sine tot romanul ia sfarsit si punct de la capat… si nu e asa?

 20. Domnul Bob says:

  @Alchimist, cunoști vreo stare sentimentală care nu-i rezltatul unei chimii ?

 21. Alchimist says:

  Eva, sa stii ca te-am descopit azi, ca cine esti.
  De la bun inceput, cand te-am citit….am ramas socat, dar nu am crezut, te-am ghicit din prima .

  Eu stiam ca sunt un GENIU, dar nu chiar asa.
  Mai ca te cunosc. 😉 Sunt mandru de mine,,,,,Din nou repet sunt Geniu.
  Iar in ceea ce priveste comentarile mele, am sa le caut….Ti-am citit TOT, TOT, azi noapte.
  Chiar daca ar fi fost interesant sa nu-ti spun si sa las in SUSPANS, sa continui eu de a-ti scrie bazaconile mele, de parca nu te-as cunoaste dar azi…ma simt „Orgasmic” de fericit, ca te-am descoperit.

  Adevarul este ca stiam , intotdeauna, stiam ca intr-o zi te vei transforma si vei fi „asa”, sunt fascinat de propria mea descoperire. Precum ” ARCHIMEDE”,…… mai aveam un pic si cu fundul gol ieseam afara in miezul noptii sa STRIIG, am descopeit-o pe EEEEEEVA, am descoperit-oooo pe EEEEVA. Maaai sunt Geniu.
  Ieri am avut niste presimtiri iesite din comune….simteam ca se intampla ceva…nu stiam ce, credeam ca cineva imi sapa groapa…asa de straniu, si totusi.

  Apropos, daca zici ca nu mi-ai sters comentariul, atunci ai citit comentariul unde scriu de genialitatea mea??? Eeeeeeeeeva….sunt aici.. 🙂 Te imbratisez, e 8 mai 2013 si te-am descoperit. Chiar daca in viata ta,pana nu de mult TE-AI PURAT CA UN CACTUS , dar in realitate ESTI ceea ce scrii. .. 😉

 22. Alchimist says:

  Normal, acuma iti voi comenta si mai mult.
  RECUNOSTI,….? Recunoaste acuma te rog, ce satisfactie mare ai cand vezi cum de barbatii,”infantili” cat de „Orgasmic” cad in picioarele tale extaziati, laudand pe tine….Ooo, ce mirifica esti!!….ce frumoasa!!! si ce minunata esti!!.
  Traiesti acuma senzatia pe care iti spuneam …. ” FEMEILE se hranasc din privirea barbatilor”..,
  Vezi cat de exaltata esti tu , prin faptul ca te citesc atatia oameni, si raman incremeniti de cuvintele tale…. Mai cu seama barbatii, citind , ajung in „Ejaculare Intelectuala” de nu ai mai vazut.
  Ei de fapt nu simt altceva decat o dorinta nedefinita de a avea pe o asemenea persoana… care SIMITE de nu a simtit nimeni vreodata, iar femeile care te cintesc, ISI RE TRAIESC propria lor poveste si sunt fascinate de descrierile tale, pentru ele nu au limbajul aceasta, chiar daca ele le traiesc dar se exprima ca din TOPR, nu au rafinament.
  De ce??? Nu ziceam intotdeauna (citez pe mine cu dreptul de autor) Ca de fapt, femeile chiar daca arata de a fi „femeie”, pe dinauntru sunt niste „Barbati” cruzi si fara rafinament, iar invers, „Barbatii” asa dur cum arata, pe dinauntru sunt niste „Femei” neputinciosi sentimentali?

  Ei bine, pana la urma, cum de am mai citat pe Paulo Cohlio: ” Povestea unui om este povestea tuturor oamenilor”…cartea Alchimistul,
  Cam atat pentru azi… „Alchimist”-ul iti comenteaza

 23. Pur şi simplu mi s-a făcut pielea de găină. Ador să scriu, însă încerc să nu mă bazez pe realităţile din jurul meu, să scriu despre oamenii pe care îi iubesc pentru că nu vreau să-i secătuiesc, nu vreau să distrug relaţia mea cu ei, doar pentru că nu mai am despre ce scrie…

 24. figo says:

  ce nebunie…

 25. Javra says:

  Ei da, acum blogul tău arată bine, bravo!
  Mai ai de pus Despre (am găsit ceva, dar parcă n-ar fi asta) şi Blogroll.

 26. Pingback: Înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, „Recomandările săptămânii”.

 27. ama23she says:

  stii cum e…stii ca nu trebuie sa iubesti…o simti…dar nu te poti abtine… Imi place foarte mult ceea ce scrii si ce ai scris pana acum ,..

 28. inevitabila says:

  si atunci, ma intreb eu, nu e mai bine sa scrii sub anonimat?

 29. elizavis says:

  Frumos. Daca primesti un sfat, nu-ti citi comentariile decat dupa ce ti-ai iesit din starea in care ai scris. O sa-ti fie mai usor sa raspunzi 🙂

 30. adda says:

  eva obviously u got angry! get over it! don’t make philosophy… life is not honey baby.. so wake up and go on! good luck!
  ,

  • jelescubogdan says:

   „life is not honey baby” Oh but it can be. Life is whatever you want it to be. Don’t let anyone tell you otherwise. 😉

 31. Samsarul says:

  Mananc o gogoasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: