Gânduri la sfârşit de an

Imagine

         Am tras linie acum, la sfârşit de an, şi mi-a dat cu plus… S-au întâmplat multe în 2012, dar nu aş schimba nimic, aş vărsa fiecare lacrimă şi aş retrăi fiecare zâmbet din simplul motiv că îmi place unde mă aflu astăzi. Da, încă mai am multe întrebări care îşi aşteaptă răspunsul, dar în acelaşi timp simt că am evoluat în ultimele luni mai mult ca oricând. Pentru prima dată după o lungă perioadă pare că m-am regăsit pe mine însemi şi am un anumit echilibru în viaţa mea, mă simt mai puternică, mai sigură pe mine şi aştept cu inima deschisă să văd ce îmi aduce noul an. Am învăţat multe în 2012, dar cele mai importante lecţii au fost că…

–         Vârsta e doar un număr. Am făcut la un moment dat  greşeala de a judeca oamenii în funcţie de vârstă; dacă erau mai tineri ca mine, clar nu aveam ce discuta, iar dacă aveau ceva ani în plus, atunci cu siguranţă aş fi avut ce învăţa de la ei. Viaţa mi-a demonstrat că e o idee total greşită, iar dacă alegi să trăieşti dupa regula asta, atunci iţi refuzi singur şansa de a cunoaşte persoane extraordinare.

* Pentru curioşi…nu am mai mult de 25 de ani (pastrez secretul varstei exacte) şi nici nu am trecut prin foarte multe experienţe…nici nu am pretenţia că aş putea să învat pe cineva ceva; ştiu că nu ştiu nimic, sunt doar o fiinţă care gândeşte prea mult:)

–          “Hai că merge şi aşa” nu se aplică şi într-o relaţie. Dacă vezi de la început lucruri care nu-ţi plac, cel mai bine e să nu te implici; oamenii NU se schimbă, iar “nimicurile” pe care le treci cu vederea acum se vor transforma mai târziu în frustrări. NU merge şi aşa.

–         Dacă un băiat pe place, te caută:) Nu contează că e foarte ocupat, că ai prieten, că nu vă cunoaşteţi foarte bine, că nu are numărul tău (o să facă rost de el…DACĂ te place).

–        Atunci cand cuiva îi pasă cu adevarat de tine, „ultima încercare va fi mereu penultima”. Restul sunt doar scuze. Punct.

–        Oamenii te tratează aşa cum le permiţi tu să te trateze. Uneori să te pui pe tine pe primul plan nu înseamnă să fii egoist, ci să te respecţi pe tine înseţi. Abia atunci o vor face şi ceilalţi…

–         Trebuie să fii de două ori mai atent cu oamenii care îţi vorbesc frumos:) Asta e o lecţie pe care am învăţat-o pe propria piele… Mi-a fost greu, ştiţi şi voi cât îmi plac cuvintele, dar am ajuns acum să nu mai cred în ele. Vorbe frumoase îţi poate spune oricine, însă foarte puţini sunt cei chiar cred în ceea ce spun…şi, în fine, mai puţini sunt aceia ce vor face fapte care să le susţină afirmaţiile.

–         Cea mai sigură cale de a ţine pe cineva lângă tine este să…îi acorzi libertate. Cu cât vei încerca să legi pe cineva de tine, cu atât mai mult celălalt se va zbate ca să se elibereze. Eu cred în relaţiile de genul “Te iubesc, dar pot trăi şi fără tine” – nu trebuie să faci pe nimeni centrul universului, ci trebuie doar să-i faci loc în viaţa ta.

–         O lecţie pe care am învăţat-o chiar azi, în ultima zi din an, este că trecutul se numeşte “trecut” tocmai pentru că A TRECUT, iar dacă îl aduci în prezent nu te alegi decât cu nişte amintiri neplăcute. Câteodată nu pot să ţin în frâu racul din mine, aşa că o ia de capul lui înapoi, spre amintiri, şi aduce în cleşti lucruri care mai bine ar fi rămas în urmă. Cred că trăieşte în interiorul meu un mic masochist. Şi mai cred că memoria este cel mai mare duşman al meu; la fel cum un melc îşi care casa în spinare, eu aduc după mine trecutul şi mi-e teamă că într-o zi o să mă sufoc sub greutatea lui… Şi cu ocazia asta am mai învăţat ceva:

–         Distanţele cele mai mari nu sunt cele geografice. Distanţa dintre doi oameni nu se măsoară dintr-un loc la altul, ci de la o inimă la alta. Distanţa nu se măsoară în kilometri, ci în nopţile când adormi cu gândul la cineva şi dimineţile în care ţi-ai dori să fie lângă tine; nu se măsoară în paşi, în minute de mers pe jos şi nici în ore de zburat cu avionul, ci în momentele de “mă gândesc la tine”, în “aş vrea să fii aici”, în “mi-e dor de tine”… De multe ori suntem unii la alţii la distanţă de un “te iubesc”, “îmi pare rău” sau “iartă-mă”. Alte ori, însă, doar tu eşti AICI, iar celălalt este ACOLO. Eu nu mai ştiu unde sunt…ştiu doar că mi-e dor să-i fie cuiva dor de mine.

–         În final, cea mai importantă lecţie este că din orice experienţă câştigi, chiar dacă uneori pierzi. Se întâmplă uneori să suferim atât de mult, încât nu mai vedem decât durere în faţa ochilor. Eşti ca într-o maşină cu geamurile aburite în care nu reuşeşti decât să observi conturul lucrurilor din afară; ai putea să deschizi portiera şi să ieşi, dar începi să te obişnuieşti cu tristeţea, care parcă nu mai e o companie atât de neplăcută acum.  Când te aduni şi îţi faci curaj să porneşti ştergătoarele, îţi dai seama că vedeai lucrurile deformate…că afară e o lume care te aşteaptă şi că nu poţi şterge trecutul, dar poţi învăţa din el. Ca şi după cea mai urâtă cădere ai şansa de a te înălţa mai bun, mai frumos şi mai înţelept decât ai fost vreodată, că totul stă în mintea ta şi nu în voinţa altora. Cred că ajungi să fii cu adevărat conştient de tine atunci când te uiţi în urmă şi poţi înţelege experienţele mai puţin plăcute şi rostul lor şi mai ales atunci când îţi accepţi trecutul, înveţi din el, dar nu îl laşi să îţi dicteze prezentul.

Cam astea sunt lecţiile pe care le iau cu mine în 2013. E un bagaj mare, ştiu că am multe lucruri în el, dar spre deosebire de alte “relicve”, acestea mă vor ajuta să merg mai departe şi să fiu o…”Eva” mai bună. Vă doresc petrecere frumoasă diseară şi un An Nou în care să fiţi fericiţi cum ştiţi voi mai bine. Şi să ne vedem cu bine…pe blog! Pupici

P.S. Sunt curioasă, tu ce iei cu tine în noul an?

Despre Eva
Please don't romanticize me. I am not who you think I am.

52 Responses to Gânduri la sfârşit de an

 1. Daniel Urda says:

  Lectiile invatate in trecut si speranta unui nou inceput.

 2. Daniel Urda says:

  P.S La multi ani si un an nou fericit!

 3. ArmandLeTaon says:

  „dar începi să te obişnuieşti cu tristeţea, care parcă nu mai e o companie atât de neplăcută acum.” genial

 4. Georgiana says:

  Si scorpionul din mine procedeaza la fel la partea cu trecutul! Felicitari pentru toate scrierile tale! Un an nou cat mai frumos! 🙂

 5. antonimul says:

  ” Dacă un băiat te place, te caută”.

  Cunosc mai multi tipi care nu cunosc regula asta decat tipe. Este o regula nescrisa, dar este acolo. Pentru ca societatea spune ca baiatul face primul pasul, fata trebuie sa fie inocenta si sa astepte.

  Cunosc tipe carora le placea de-un tip, dar pentru ca el n-a venit la ele, ele s-au reorientat. That’s how easy it is for girls, cel putin pentru o parte. Poate sa le placa exagerat de un tip anume, daca el nu face pasul, ele nu vor incerca nimic, tot asteapta sau merg mai departe. Pentru ca stiu ca vine altul

  Noi, tipii, suntem mai cu , cutitul la os. Stim ca daca nu venim si deschidem subiectul, nu vine nimeni sa ne agate pe noi. Cel putin asta ar trebui sa stim.

  Lectii foarte bune, si pe care le capeti o data cu experienta. Problema este cat de bine le vei implementa si vei tine de ele, sau cat de usor le vei uita, atunci cand momentul X isi spune cuvantul, si emotiile isi fac de cap.

  P.S. O tipa care nu gusta alcool e plictisitoare. O tipa care gusta prea mult alcool e de evitat. That being said, have fun tonight, keep your drinks up.

  • Eva says:

   Referitor la regula nescrisa, cum ca baietii sunt obligati sa faca primul pas. Recent un prieten imi povestea ca a fost „agatat” de o fata in club si s-au distrat restul noptii impreuna, ba chiar i-a dat tipa nr ei de tel ca sa tina legatura. La intrebarea daca o place, raspunsul lui a fost ca da; la intrebarea daca o suna, raspunsul lui a fost „mi-e frica sa n-o iau de buna, iar ea sa fie de fapt ultima $#%%$ din oras” … Ca sa iti dai seama ca nu e doar vina fetelor ca se aplica regula asta, e si vina voastra… Daca noi nu facem primul pas, nu e bine. Daca il facem, suntem automat incluse intr-o categorie care nu ne face cinste. Asadar?

   • antonimul says:

    Ce-ti spune o astfel de intamplare? Prejudecatile fac totul in ziua de astazi, oamenii gandesc cum sunt invatati sa gandeasca, nimic nu mai e natural.

    N-am sustinut niciodata ca ar trebui o tabara sa fie mai activa decat cealalta, mie mi se pare normal ca om, indiferent ca esti barbat sau femeie, daca iti place de alt om, sa faci pasul inainte. E ceva normal, e natural, numai ca in societatea noastra, totul e pe baza de imagine.

    Prietenul tau se poate sa aiba dreptate, si tipa sa fie usuratica, sau se poate sa fie doar una

   • Lotus says:

    🙂 trebuie şi să-l simţi pe băiat, mai ales că tu eşti răcoaică. unii sunt pur şi simplu mai timizi. alteori, în cazul unor astfel de motive stupide, preconcepţii & co, poate că o abordare mai directă, o discuţie lămuritoare, n-ar fi rea… 🙂

    foarte frumoase lecţiile, aş fi vrut să scriu ceva despre ele dar se pot face articole pentru fiecare în parte 🙂

   • Andreea says:

    Am facut si eu asta,sa cer unui baiat nr de telefon.Nu obisnuiesc sa o fac,dar atunci chiar mi.a placut de el si.am zis ‘hai sa incerc’.daca eram judecata dupa aceste conceptii,clar nu ajungeam nicaieri.Sunt deja de cateva luni cu el.Free mind,what can I say?e gresit daca imi doresc ceva,sa incerc sa obtin?Consider ca am trecut de perioada in care fetele trebuie sa astepte si atat.Nu e doar dorinta barbatilor aici,e vorba si de dorintele noastre,nu?

    • anuk says:

     Daca am incerca sa ne gandim in primul rand ,la noi fetele ,si la dorintele nostre…am scapa de multe nebuloase si-am fi mai fericite(exact cum fac barbatii)Cand stam ca cineva sa ne intuiasca dorintele,de cele mai multe ori ramanem dezamagite…asa k BRAVO ANDREEA!!! Invata-ti fetelor sa va faceti viata frumoasa singure, ptr k asteptarea aduce deznadejde,suntem cu totii in sec XXI.profitati de faptul k suntem egale barbatilor,poate mamele,bunicile si strabunicile noastre si-ar fi dorit asta!! Va pupa cea mai feminista dintre femei!

     • Giorgiana says:

      si eu am facut primul pas 🙂 am facut rost de numarul lui si l-am cautat 🙂 iar acum o saptamana am implinit 3 anisori de relatie 🙂

 6. antonimul says:

  Ce-ti spune o astfel de intamplare? Prejudecatile fac totul in ziua de astazi, oamenii gandesc cum sunt invatati sa gandeasca, nimic nu mai e natural.

  N-am sustinut niciodata ca ar trebui o tabara sa fie mai activa decat cealalta, mie mi se pare normal ca om, indiferent ca esti barbat sau femeie, daca iti place de alt om, sa faci pasul inainte. E ceva normal, e natural, numai ca in societatea noastra, totul e pe baza de imagine.

  Prietenul tau se poate sa aiba dreptate, si tipa sa fie usuratica, sau se poate sa fie doar una care si-a luat inima in dinti si a venit la el, lucru pe care eu il admir sincer, tinand cont de etichetele pus astazi in functie de actiunile tale. In oricare caz, fie ca era o usuratica, sau doar una care il placea foarte mult, el trebuia (daca n-a facut-o) sa iasa cu ea, sa mentina legatura, si sa se convinga singur de tipa, daca si lui i-a placut de ea.

  Uite o intamplare personala, in timp ce mergeam anul acesta cu trenul. Era o tipa la 3-4 scaune distanta de mine, in fata mea. Evident ca nu prea ne vedeam fata in fata, pentru ca mai erau scaune intre noi, dar eram amandoi la geam. Asa ca ne-am tras priviri unul altuia, mai mult din curiozitate, sa ne observam mai bine. Eu din curiozitate mai mult, fiindca nu voiam mai mult de la ea, dar e placut uneori sa mai si privesti. Am observat insa ca ea tot imi arunca priviri, si se vedea ca era timida, tot intorcea privirea cand o prindeam pe a ei. Am zis insa ca eventual, la oprire, fiecare pe drumul lui si gata. Doar ca ne-am intalnit si la metrou, jos, si am urcat in acelasi metrou. Cand am dat in sfarsit sa cobor din metrou, a venit la mine, mi-a dat o foaie (pe care era numarul ei) si s-a intors repede.

  Peste 2 ore am cautat-o, pentru ca nu avea rost sa o tin pe ghimpi, urasc toata ideea cum ca „daca o caut prea repede, par disperat” sau altele de genul desprinse din filme proaste. I-am zis ca din pacate nu sunt interesat de ea, dar sa tina minte ceva : am admirat-o pentru curaj. Poate ca pentru ea nu inseamna mult, ca a fost refuzata oricum, dar sa stie din partea unui baiat ca ce-a facut este ceva ce putine fete fac, si apreciez asta enorm.

  Nu stiu daca a ajutat-o cu ceva sincer, sau daca i-a facut putin mai dulce refuzul, dar am tinut sa stie asta, si i-am mai zis la final, de fiecare data cand simte ca vrea ceva de la un tip, sa nu refuze sa-l caute ea pe el, pentru ca sunt unii, fara prejudecati, care respecta asta.

  Poate sunt eu mai old-fashion, n-am idee, dar nu-mi plac toate comportamentele astea care sunt invatate din filme, si prejudecatile mostenite din vechi-stravechi. Suntem oameni, e normal si natural sa vrem mai mult unii de la altii, mai ramane doar sa ne hotaram de comun acord cum ne tinem de mana.

  E greu sa te desprinzi de prejudecati, pentru unii imposibil. Si mi se pare ca e pacat, pentru ca se pierd atat de multe.

  • anuk says:

   Reminiscientele barbatului din antichitate ink persista la noi….imi pare sincer ptr acest lucru,din acest fapt femeile au frustrari in a face ele primul pas.Te apreciez ptr gandirea deschisa si inteligenta!Am trecut de acel nivel,in care asteptam sa fiu cucerita,,,ptr k m-am saturat sa astept :)))) sa se intample asta(din pacate aceasta CALITATE nu mai persista cand vine vb de mentalitatea lor).Cica suntem egali,sa ne comportam egal.Iar cum nu suntem prea buni la intuirea dorintelor celuilalt,sa incercam sa ne indeplinim singuri dorintele,asa k MAI MULT CURAJ FETELOR!!!si baieti k si voi ati uitat cum se face ;D

 7. Dan Ghenea says:

  la multi ani!
  (eu nu-ti doresc sa fii „mai buna”, ci „destul de buna”!)

 8. Razvan says:

  Mereu cand iti citesc blogul imi aduc aminte de greselile facute..si mereu il citesc.Astfel am momentele acelea de sinceritate in care nu mai conteaza ce mi-au facut altii,ci doar ce am facut eu.Daca invat ceva din asta, depinde de mine, altfel o sa ajung mereu de unde am plecat si nu o sa stiu de ce. La Multi Ani!
  P.S.:Antonimul,eu as fi iesit cu fata,daca tot s-a intamplat. Astfel ma asiguram ca nu va avea prejudecati data viitoare.

 9. Elena says:

  Hei.. unde e partea cu ”atunci cand cuiva ii pasa cu adevarat ,ultima lor incercare va fi mereu penultima”? Mie imi placuse…. xx

 10. zarathustra says:

  era sa uit, puteam sa bag mana in foc pina la umar si sa jur ca esti rac. Apareau prea multe coincidente:D si linkul de mai sus e…o metoda de a te privi din exterior, cel putin la mine merge.

 11. antonimul says:

  @ zarathustra : Palaria jos pentru ca stii de Athene si de acest documentar. Gusturi foarte bune.

  @ Razvan : Depinde la care fata te referi, ca sunt 2 povestiri acolo, in ce-am scris eu. Daca te referi la cea care mi-a lasat numarul de telefon, a fost vorba de altceva. Nu avea rost sa-i dau sperante unei tipe, daca stiam ca oricum nu voi face mai mult. Nu-mi place sa amagesc oamenii.

 12. Rhenus says:

  „Dacă un băiat pe place, te caută”
  Asa e!
  Imi amintesc cum in urma cu cativa ani am sunat la zeci, poate sute de numere de telefon fix luate direct din cartea de telefoane. Nu stiam decat un nume. In cele din urma s-a dovedit ca norocoasa nici macar nu avea telefon fix acasa, dar tot am reusit sa dau peste ea din intamplare.

 13. Rhenus says:

  Ti se potriveste perfect ce scriam candva:
  „Daca te intorci de prea multe ori in trecut o sa ramai prinsa acolo. De fiecare data cand faci un pas inapoi, desi pare sa te consoleze pe moment, iti va face mai mult rau pe termen lung. Regresia e asa cum ii spune si numele… un regres… Cand pierzi totul… cand urmele trecutului se transforma in praf mai bine lasa ploaia sa le spele…

  Lucrurile importante nu asteapta decizia noastra ci se intampla pur si simplu. Suntem ca nisipul in calea furtunii. Haosul ne tine in viata, coincidente, intamplari ironice… Cu cat stiu mai multe cu atat inteleg mai putin.”

 14. paursu says:

  foarte frumos gandesti! bravo! chiar ai foarte multa dreptate!

 15. Adiana Rusu says:

  Pt prima data, in noaptea de Anul Nou Am simtit avalansa de artificii in toata fiinta mea, in fiecare celula, ( chiar daca am stat acasa, eram in pat ); Atunci mi-am dat seama cat de importanta a fost schimbarea; o lacrima fierbinte curgea pe obraz…eram ata de Fericita.!..alte trairi…Un Nou Inceput…s-ar putea sa las totul in urma si ceilalti sa nu suporte; de obicei asa s-a intamplat, dar la un moment dat Nu mai conteaza…Oricum, Va Iubesc !

 16. Oana says:

  cred ca fotografia ii apartine Martei Popescu 🙂

 17. In noul an iau toate experientele neplacute pe care le-am trait pana acum si le transform in ceva productiv,sanatos mintii si sufletului meu. De asta am cea mai mare nevoie daca vreau sa realizez toate lucrurile pe care mi le-am propus pentru anul acesta.

 18. brown eyes says:

  Bine punctat ( varsta e doar un numar)! oamenii tsunt minuntati chiar daca au 15,30 sau 70 de ani, important este sa nu ii judecam dupa varsta ci doar sa incercam sa,i descoperim asa cum sunt, buni sau rai…

 19. Roxana Mihalcea says:

  Exceptional! Parca am scris eu postul asta :))) Atat de mult ma regasesc 🙂

 20. shadow says:

  Buna!. Citez ” Dacă un băiat pe place, te caută:) Nu contează că e foarte ocupat, că ai prieten, că nu vă cunoaşteţi foarte bine, că nu are numărul tău (o să facă rost de el…DACĂ te place).”.

  Aici gandesti gresit ca si majoritatea fetelor tinere. Ca femeie trebuie sa lasi o portita deschisa unui barbat. Poate are o singura sansa si atunci tu nu i-o acorzi. Daca nu te mai intalneste? Si in plus chiar daca va intalniti in locuri comune nu inseamna ca el trebuie sa faca totul. O femeie trebuie sa „‘respinga”” dar in acelasi timp sa atraga. Nu cred ca intelegi despre ce vorbesc. Daca o femeie gandeste dupa abordarea ta pierde din prima. O femeie este un om si poate sa joace un rol frumos. Sa flirteze, sa seduca..NU sa astepte sa o placa baiatul stand la local cu paharul in fata si sa mute muntii pentru numarul ei.

 21. shadow says:

  Am inteles bine ideea ta. Doar ca nu recunosti.

  • Eva says:

   Nu, n-ai inteles-o deloc. Sa-ti explic pas cu pas:
   – uneori se intampla sa isi faca o regula din a iti spune ca e ocupat, ca din cauza asta a uitat sa te sune sau mai stiu eu ce…experienta mi-a aratat ca nu exista asa ceva, pentru ca nimeni nu te uita atata timp cat ii pasa de tine, pentru ca atunci cand esti indragostit te gandesti numai la persoana respectiva, e tot timpul in mintea ta, nu ai cum sa uiti de ea.
   – daca esti intr-o relatie cu cineva si el te place, e foarte probabil sa faca nebunia de a-ti spune asta si de a incerca marea cu degetul. Chiar daca poate n-are nicio sansa. Prefera sa regrete ce a facut si nu ce n-a facut.
   – daca te-a vazut undeva, daca te-a zarit pentru o clipa doar si n-ati avut ocazia sa interactionati, mai pe romaneste o sa-l faca pe dracu-n patru ca sa faca rost de nr tau, ca sa afle cine esti si asa mai departe.
   (la toate punctele e valabila si viceversa)

   Deci da, ai inteles total pe langa ideea mea. N-am zis eu nicaieri ca o femeie trebuie sa o faca pe inabordabila si sa astepte totul de la barbat. Iti multumesc, oricum, ca ti-ai rupt din timp ca sa-mi scrii cateva randuri. O seara frumoasa!

 22. shadow says:

  Buna „‘Eva”. ”Daca te-a vazut undeva, daca te-a zarit pentru o clipa doar si n-ati avut ocazia sa interactionati, mai pe romaneste o sa-l faca pe dracu-n patru ca sa faca rost de nr tau, ca sa afle cine esti si asa mai departe.;”‘ Eu am raspuns deja la ideea asta in primul mesaj al meu: Ca femeie trebuie sa lasi o portita deschisa unui barbat. Poate are o singura sansa si atunci tu nu i-o acorzi. Daca nu te mai intalneste? . Trebuie sa fii de la SRI sau din cadrul Ministerului de Interne ca sa afli acel numar. Gandeste-te daca femeia respectiva e doar in vizita la tine in oras pentru cateva zile? E vorba si de destin aici. Intr-adevar eu am patit-o. Eram intr-un mall si tipa era cu fostul ei (sau actualul) si m-a fixat. Am dat si eu atentie. A plecat si dupa cateva zile ne-am revazut in acelasi loc. M-am dus la toaleta si ea s-a prins ca am ”chemat-o” . Mi-a dat numarul fara sa i-l cer si a fost frumoasa faza. Ea si-a dorit sa ma revada si s-a intamplat. Nu in toate cazurile se intampla asa. De asta e indicat sa nu lasi pe maine ce poti face azi. Da. Este mai interesant poate sa te reintalnesti a doua oara si sa obtii un numar. Dar aici e 50-50%. Eu merg pe prima varianta. Incerc si daca nu asta este. Pentru ca poti regreta asa cum ai spus si tu. Pentru ca nu ai facut-o si ai asteptat alt moment.

  Asa ca nu mai asteptati fetelor: Fixati un gagiu dragut si abordati-l. Dar sa fie o abordare cu stil, atitudine, etc. Nu stati sa pice din cer, da? Pe ei:). In alte tari femeile s-au emancipat si se simt bine cu ele si ”ataca”:). Eva, la atac cu tine. Ce mai stai?:)

  Au revoir!:).

 23. eu says:

  Eu as spune asa: „Nu-ti pedepsi viitorul din cauza trecutului..”

 24. Scorpio says:

  Este postul in care ma regasesc cel mai mult, prin prisma acelor lectii ,,invatate” atat de tine cat si de mine. Imi pare bine ca te-am gasit.

 25. Eu... says:

  Nu pot sa cred ca absolut toate trairile mele se regasesc in ceea ce scrii…asta, poate, pentru ca intotdeauna avem tendinta de a ne considera unici, atat in iubire cat si in suferinta!Ceea ce ma frapeaza cu adevarat e faptul ca aceleasi ganduri,aceleasi bagaje si aceleasi dorinte le-am avut si eu in ultima zi a anului 2012…dar si in prima zi a lui 2013!E ca si cum tu ai stat in mintea si in sufletul meu (unde de atlfel credeam cu tarie ca sunt singura) si ai scos la lumina ceea ce am ascuns atata timp…..spun doar atat…in viata nimic nu e intamplator….daca unele lucruri se intampla, se intampla cu un rost….rostul tau pentru mine este sa imi AUD vocea interioara, sa imi DESCARC sufletul greu, sa imi ANALIZEZ trairile prin postarile tale, sa INCHID usile trecutului si sa DAU DE PERETE usile viitorului, sa TRAIESC cu speranta ca ultima urma de femeie din mine va fi descoperita, sa VAD tot ceea ce ma inconjoara cu ochii limpezi, sa CRED ca in lumea asta pentru fiecare dintre noi exista acea implinire pe care cu ardoare o dorim…..Iti multumesc ca existi Eva…
  Un suflet ce se regaseste „pas cu pas”…..

 26. danu says:

  …daca as fi stiut ca din muguri ies flori…

 27. Radu Simona says:

  de cateva zile ma gandesc la bilantul meu de final de an si nu reuseam sa scriu despre el . am cautat pe net si am gasit gandurile tale , m-am regasit in cele mai multe din ele si am luat foarte multe din articolul tau. Probabil esti obisnuita ca lumea sa-ti spuna ” multumesc ” si sa te felicite , dar chiar e extraordinar ce reusesti sa transmiti ; de aceea ma inclin cu respect si iti multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: