Prin ochii unui barbat (2)

         Excepţiile… Ah, excepţiile! Cred că n-o să-mi ajungă ţigările la câte am de spus despre ele. Blonde, brunete, înalte, cu forme sau fără, ele sunt femeile pe care orice dintre noi, cei care pulsam testosteron, şi le-ar dori alături. Poate o să te întrebi ce au ele atât de special încât să-l facă chiar şi pe cel mai puternic bărbat să se amorezeze ca un adolescent, să tremure ca un copil, cine sunt ele, zeiţele care-l bulversează pe bărbatul iubit ca şi cum ar fi cel mai slab şi mai neajutorat dintre muritori?

         Excepţiile sunt femeile sigure pe ele însele şi nu pe sânii mari şi formele generoase…sunt femeile care ştiu că pot să macine creierii unui bărbat cu un gest bine plasat, cu o vorbă studiată –  dar aruncată parcă la întâmplare, cu o privire plină de subînţeles. Ele sunt femeile complete şi complexe care ştiu că noi, bărbaţii, rămânem copii toată viaţa şi că dincolo de o partidă bună de sex avem nevoie de afecţiune şi de atenţie. Şi ne oferă asta din plăcere, nu din obligaţie sau urmărind scopuri ascunse… pentru că o astfel de femeie îşi este sieşi suficientă şi poate să fie fericită şi singură. Iar dacă este, totuşi, alături de tine, sensibilitate necioplită cu numele de barbat, fii sigur că o să-ţi spună: “Iubitule, nu am nevoie de tine ca să mă faci fericită…vreau să fim fericiţi împreună!”.

         Ele sunt cele care te fac să te întrebi pe tine însuţi “Ce dracu’ a văzut la mine? Ce am făcut ca să merit o aşa femeie?”, sunt cele care te fac să te gândeşti la viitor şi lângă care te simţi împlinit, sunt femeile lângă care nu ţi-e frică să fii slab, să plângi, să urli, pentru că ştii că sunt acolo şi că o să înţeleagă. Nu sunt nici ca femeile trofeu, care aşteaptă de la tine să fii puternic şi care vor pleca la primul semn de slăbiciune, dar nici ca visătoarele, care se scufundă în propria sensibilitate şi te vor îneca şi pe tine odată cu ele. Ele sunt femeile lângă care poţi să fii tu însuţi, timid, tupeist, imatur, excitat, copil, mofturos, morocanos, nesigur, pentru că ştii că n-o să râdă de slăbiciunile tale… Excepţiile sunt femeile pentru care vei deveni tu însuţi visător şi îţi vei dori o iubire desprinsă din paginile unui roman de dragoste, te vei găsi fermecat de mintea lor, de felul în care zâmbesc ştrengar, de râsul copilăresc şi de micile capricii pe care le vei îndeplini din dragoste. Excepţiile sunt femeile care stârnesc pasiuni nebuneşti si te vor ţine treaz noaptea chiar şi când nu se vor afla lângă tine… Vei vrea să le pui lumea la picioare, fericirea lor va fi fericirea ta şi, curios precum un copil, vei dori să le pătrunzi sufletul şi mintea şi să le descoperi dincolo de fermitatea feselor, gustul buzelor, mirosul pielii şi textura părului.

         Sunt femei normale, le vezi zi de zi pe stradă, la TV, dai nas în nas cu ele prin magazine sau în cluburi. Excepţiile nu sunt frumuseţi copleşitoare, dar sunt fiinţe minunate prin simpla armonie dintre exterior şi conţinut, sunt ca o carte care nu te atrage la prima vedere, dacă pe care după ce începi să o citeşti nu poţi să o mai laşi din mână. Nu sunt mironosiţe, dar nici usuratice…sau poate că sunt, dar doar cu tine, iubitul lor, între patru pereţi. Ele sunt femeile care fac sex din plăcere, nu ca să te ţină lângă ele şi nu le este ruşine să recunoască asta. Sunt cele care îşi cunosc trupul şi sufletul şi ştiu că la capătul zilei suntem cu toţii nişte animale mânate de dorinţă, cu sânge clocotind în vene şi cu dorinţa de a deveni una cu celălalt. Dar sufletul lor este totodată un labirint de subtilităţi… pe lângă un ambalaj frumos din carne cu ferestre mari şi pereţi frumos coloraţi, interiorul lor este fascinant… ele se dăruiesc cu totul, minte şi suflet, bărbatului care va avea norocul să le întâlnească şi să le descifreze harta trăirilor. Restul femeilor, care nu au mai mult de oferit decât plăcere carnală, vor striga sus şi tare că bărbaţii numai asta vor, însă excepţiile ştiu că sexul nu e sport olimpic şi că dincolo de uşa dormitorului e important ce mai rămâne din pofta de a-l descoperi pe celălalt, de a-l face parte din viaţa ta de acum înainte şi nu doar preţ de câteva secunde cât durează un orgasm…

         Probabil nu ţi-e clar de ce am zis că sunt excepţii. Am vorbit atâta despre ele, încât ar merita o categorie separată, nu? Ei bine, să nu fii surprins, dar le-am numit astfel pentru că ele se trag din femeile trofeu sau din visătoare. Ele sunt aceleaşi femei de care ai fugit toată viaţa ta, dar care, într-un mod paradoxal, acum ţi se par minunate. Fie se tranforma atunci când iubesc, fie le vezi tu altfel pentru că te-ai îndrăgostit, dar la momentul potrivit, într-o anumită stare sufletească ele vor fi cele pe care vei dori să le domini, să le descoperi, să le faci parte din tine. Fiecare femeie va fi la un moment dat excepţia unui bărbat…

Despre Eva
Please don't romanticize me. I am not who you think I am.

189 Responses to Prin ochii unui barbat (2)

 1. Pingback: Recomandarile de vineri (3) | Oglinda catre prezent

 2. Calin Smith says:

  This is rubbish

 3. Pia Ego says:

  Reblogged this on sufletpeganduri and commented:
  Poate si eu sunt exceptia unui barbat… sau poate ca a venit timpul sa fiu! 😉

 4. Mada says:

  Am „furat” si eu cateva randuri de aici. Imi place foarte mult articolul si imi place mintea ta in general. Felicitari!

 5. This is fucking awesome! So true! You’ve nailed it! 😀

 6. Dragoste ,pur si simplu dragoste…

 7. Edwina says:

  foarte frumos,spus,insa ai uitat un singur detaliu,barbatii nu sunt deschisi,spre partea asta,te vad,is dau seama,vb de ccea ce au,dar le este foarte greu,sa se deschida fata de noi,si asta necesita din partea unei femei,RABDARE……daca intra-devar il vrea pe accel barbat,la mine a durat cam 5 ani,de explicatii,si de rabdare,si de toate:)) dar acum ma simt ccea mai fericita femeie din lume,suntem exact 2 in 1 🙂

  • roxana says:

   Edwina , chiar se poate dupa 5 ani sa se deschida?imi pierdusem rabdarea…sincer!ma face fericita gandul ca se poate si dupa atata timp:).

  • Ela says:

   La mine a durat doi ani si jumatate sa ii spun eu lui, dupa ce se intamplasera deja niste lucruri intre noi. M-a refuzat si totusi in clipa aia am simtit ca „o sa fim”. Sa stii ca exista exceptii, numai ca barbatii fug de ele. Sunt fericta pentru tine, insa in cazul meu ma intreb daca lumile noastre se vor mai sincroniza vreodata.

 8. Slim says:

  Deci asta e unul din blogurile care fac furori in randul pitipoancelor si fetitelor de 12 ani, mai nou? Mi se pare interesant cum oamenii gasesc fascinant un articol pe care-l putea scrie si un elev mediocru de la sectia filologie intr-un liceu cel putin acceptabil… 🙂

 9. Andrei says:

  mi-as dori sa citesc un comentariu ca acesta,dar despre barbati.fac eu cinste cu un pachet de tigari!

 10. Sorina says:

  De mult nu am mai citit un articol atat de bine si de frumos scris. Felicitari!!!!

 11. vivioctavia says:

  Esti pur si simplu geniala ! ♥ E chiar foarte interesant ceea ce ai scris . Ai vorbit cu un barbat despre asta , sau asa vezi tu lucrurile din cealalta perspectiva?

 12. Stratan says:

  Imi place aici ca anumite persoane care comenteaza , mai ales de parte feminina , se cred si ele „exceptii ” :))

  • O alta Eva says:

   Bine spus.Nu stiu daca exceptiile sunt aici…citind si scriind comentarii despre sentimente.(nu ma cred o exceptie, tind spre asta)Cred ca adevaratele exceptii sunt acolo…ingrijind si iubind barbatul:)

 13. Olivia says:

  De cele mai multe ori barbatii fug de asemenea femei. Le este mult mai usor sa traiasca alaturi de o femeie trofeu, sau de o visatoare, decat de o femeie adevarata.

 14. zing says:

  Asta nu e cumva din „Nunta in cer”? Sunt destul de sigura ca am mai citit asta undeva 🙂

 15. O alta Eva says:

  Ah exceptii..,nu am citit decat cateva comentarii…printre care si comentariul cuiva care spunea ca barbatii nu se deschid sau ca nu privesc lucrurile la fel cum le priveste perspectiva asta masculina a autoarei (Eva tu l-ai scris, nu?) Nu stiu unde cautati voi astfel de barbati dar eu numai de-stia de au nevoie de exceptii am gasit.Si ma seaca neputinta mea de a ajunge acolo.Eu sunt visatoarea, evident.Nu stiu cate lectii de viata mai am nevoie sa ajung sa fiu exceptia unui barbat dar o sa ajung si acolo.Momentan, nu pot fi nici macar exceptia unui baiat.Poate ca acest articol nu este precis din punctul de vedere al realitatii dar este pe placul sufletului meu.Un mare like.

 16. vio says:

  absolut imatur

 17. nino says:

  Da, frumos expus , viaţa e o loterie totuşi nu avem timp într-o viaţă de om să învăţăm / experimentăm totul , dar interesant cât de bine cunoşti bărbaţii Eva. În ciuda faptului că majoritatea dintre bărbaţi sunt ..cum sunt totuşi există şi astfel te bărbaţi , e drept trebuie multă răbdare cu un bărbat , ca şi cu o femeie de altfel, totul depinde de înţelepciune şi de experienţa vieţii…şi puţin noroc , 🙂 să aveţi o viaţă frumoasă !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: